Missade gäddor och spinnerbait race

I lördags var det dags att återse Anders “Fiskesyndrom” Perolds och åka dom knappa två timmarna norrut till Norra Uppland och ännu en gång åka ut på den stora grunda Näckrostäta sjön som jag var och fiskade på början av Juni.

Vi hade en jättetrevlig dag sist men ganska trögt fiske tack vare det alldeles för dina vädret, dock så fick jag en gädda då som med mina mått mätt var en riktigt fin fisk och jag vet ju att det fångats flertalet stora gäddor i sjön så jag var väldigt ivrig att få komma tillbaka.

Med mig hade jag ett nydesignat Spinnerbait till Anders att prova. Jag har ju meckat lite med att försöka konvertera mina flugor till Spinnarebaits under sommaren med blandat resultat. Den design som jag nu gjort till Anders var en ny och oprövad där jag försökt dra lite erfarenheter av testfisken som gjorts på mina tidigare designer och rättat till det som inte riktigt funkat.

IMG_5994

Vi åkte söderut i sjön där näckrosorna inte var lika täta och där sjön är bredare och (något) djupare. Långa vassområden med ganska mycket näckrosor utanför blev målet för förmiddagen och det soliga vädret till trots så gav en bra vind oss ändå hopp om att kunna hitta huggvillig fisk. Anders börjar med att landa en fin gädda på knappa 4 kilo på mitt Spinnerbait på första stoppet. Mycket roligt och det kändes som att det bådade gott för resten av dagen!

s_IMG_3342

s_IMG_3340

Våra vidare fisken söderut gav kontakter med fisk på flera ställen, jag krokar en gädda som kliver av efter bara ett par sekunder på vårat andra stopp. Jag förbannar mitt dåliga mothugg men fortsätter att nöta med fluga. Anders landar gädda efter gädda på mitt spinner bait och det är egentligen inte förens jag byter fluga till en Oliv Rac zonker variant med orange huvud och dessutom ökar farten i mina hemtagningar som jag börjar få lika mycket kontakt med gädda som Anders har. Dock så missar jag ett par fiskar till som hugger nära ytan och som nära båten missar flugan helt i hugget. Mindre fiskar men ändock frustrerande.

IMG_5996

På ett ställe så har både jag och Anders följen på STOR abborre, vi är lite i valet och kvalet om vi skall rikta fisket efter abborre men då vi trots allt har ganska mycket kontakt med gädda så fortsätter vi vårat fiske söderut och fortsätter att dänga efter gädda.

Efter Anders landat fjärde gädda på sitt Spinnerbait så händer det som inte får hända, gäddan har öppnat upp det lilla beteslåset som den övre skeden sitter fast i och den lossnar när Anders kastar. Det stora problemet för Anders blir nu att han inte har med sig något annat Spinnerbait och i det täta Näckrosområdena som sjön består av så är andra betestyper mycket mer svårfiskade.

Vi tar nu lunchbreak och käkar hemmagjord Kalops i båten och jag mår som en kung i det soliga vädret. Sen är det dags att puttra med båten till Norra delen av sjön där Anders har haft bäst fiske på senaste tiden.

IMG_5999

I norra delen driftar vi samma typer av områden som nere i söder, men en bit från vassen ute i näckrosorna i stället. Något är dock skevt denna dagen, jag missar fisk på fisk. Jag vet inte vad felet är, jag känner på krokarna efter varje kast men de är sylvassa. På en drift har jag fem missade fiskar varav en större fisk som kommer i ytan från sidan rakt på flugan, klockrent hugg men när jag gör mothugg så finns inget där! Mycket frustrerande!

Anders ger till slut upp alla försök att fiska med andra beten och sätter på Spinnaren igen trots att den saknar en sked, genast har han ett par påslag han också som han dock inte lyckas kroka. På vårat sista stopp på ett av mina sista kast för dagen så kommer en gädda underifrån precis när jag lyfter flugan ur vattnet och missar flugan precis. Nu kan jag bara skratta åt eländet, det är liksom inte meningen att jag skall få någon gädda idag.

Åtta timmars fiske är slut och även om det är en lite lätt frustrerad Uffe som åker hem så har jag ändå haft en kanonbra dag tillsammans med Anders, extra roligt att det Spinnerbait som jag gjort till honom visade sig så framgångsrikt! Vi är överens om att vi skall ta ett nytt pass ihop senare i höst, jag kräver revanch på sjöns gäddor!

s_IMG_3345

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s